Media Coverage
Media Coverage - French Restaurant - La Cantine de Nicolai Media Coverage - French Restaurant - La Cantine de Nicolai Media Coverage - French Restaurant - La Cantine de Nicolai
Ghidul restaurantelor "A la carte !"

06.04.2012 | Source: www.foodandbar.ro

Cea de-a doua editie a ghidului gastronomic romanesc „A la carte !” cuprinde o selectie de 67 de restaurante din 5 orase : Bucuresti, Timisoara, Brasov, Sibiu si Sinaia. Evaluarea restaurantelor a fost facuta de asociatia franceza „Compagnie du Tour de France de Toques Gourmandes”, pe baza a 4 criterii: calitatea mancarii, serviciile, decorul si ambianta si raportul calitate - pret. Sistemul de notare este oarecum asemanator cu cel utilizat de inspectorii Michelin: specialistiii ghidului merg de mai multe in diferite restaurante din tara si acorda punctaje pentru fiecare aspect, exprimate prin iconuri diferite: 4 este maxim si inseamna excelent, 3 - bun, 2 - mediu si 1- corect. De exemplu, Bistro Epoque, Heritage si La Cantine du Nicolai au fost notate cu maximum de „bonete” pentru calitatea bucatariei; si tot maxium de puncte pentru raportul calitate/pret; ambianta/decorul au obtinut 3 puncte ca si serviriile/rpimirea. Nicolai Tand, proprietar si chef al La Cantine Du Nicolai a primit si premiul special al juriului pentru restaurantul sau. „Nicolai Tand a stiut sa-si reinnoiasca meniul si preturile in functie de anotimp. Atinge cele mai inalte standarde, iar noutatile sunt la acelasi nivel. File-ul urs de mare, alaturi de piureul de trufe merita un drum, ce sa mai spunem despre moelleux aux chocolat sau despre platoul de fructe de mare, in sezon” , noteaza ghidul „A la carte !” Restaurantul Ici et La a obtinut cate trei puncte pentru mancare si c raport calitate pret si cate doua pentru ambianta si servicii, in timp ce restaurantul romanesc Caru cu Bere a luat maximum de puncte pentru ambianta, bucataria fiind notata cu 1 punct. Tot pentru ambianta, 4 puncte a obtinut si Benihana, bucataria, serviile si raportul calitate/pret fiind notate cu trei puncte, iar lista continua cu celelate restaurante cuprinse in ghid. Tot in cadrul evenimentului de lansare a ghidului, Cheque Dejuner si partenerul sau „A la carte !” au lansat un nou proiect pe piata locala: kitul Emova care cuprinde un voucher si un catalog din diferite domenii: restaurante, servicii hoteliere, cursuri de gastronomie, delicatese si un ghid al restaurantelor. Kitul se adreseaza indeosebi clientilor gourmet, companiilor care vor sa-si recompenseze angajatii cu altfel de cadouri - cine la restaurante, cazari, mese si servicii Spa la hoteluri, vizite la crame, pachete cu delicatese etc

Ghidul restaurantelor


back

Media Coverage - French Restaurant - La Cantine de Nicolai