La cantina lui Nicolai
18.12.2009 | Sursa: Ziarul financiar
Oamenii sunt prietenoşi şi simţi că eşti preţuit, că se bucură că eşti acolo. Serviciul este admirabil şi nu are nicio legătură cu chelnerismul sau cu restauraţia din România. Conceptul e cu totul nou - ei au făcut deja schimbarea, noi încă nu. Farmecul cel mai cel al locului e naturaleţea - totul e natural, fără fiţe, nu creează aşteptări de neindeplinit, dar nici nu se subapreciază. Dar n-aş putea spune că what you see is what you get, pentru că you get much more than you see la prima vedere. Natural şi lejer.
La desert, vă recomand o versiune originală şi foarte bună de mille feuille, o cr'me brûlée perfectă şi ananas caramelizat, cu îngheţată de nucă de cocos făcută în casă. Poate că ar merita să spun că şeful bucătar a lucrat cu Alain Ducasse, la Plaza Athénée, aşa că unele lucruri se explică mai uşor